Den 8 mars fyller StreetGäris 10 år och bjuder in DIG till en fet fest med tunga gäster!

 

Förutom ett fullspäckat program med tunga paneler, DJ, dragshow och tal så kommer vi också utse Årets kraft OCH du kommer få en preview av FemTempen – StreetGäris årliga rapport där vi tar tempen på den feministiska debatten i Sverige.

Vi bjuder på mat och vi släpper även vår första alldeles egna feministiska magazine.

Guldkanten på festen är våra GOODIEBAGS! De första 100 st på plats får ett feministiskt överlevnadskit, för det kommer vi definitivt behöva de kommande åren.

Den här festen vill du inte missa. 10 år av feministiskt arbete vill vi fira tillsammans med dig!

Plats: Kulturhuset Sergels torg (exakt plats meddelas senare)

Tid: Insläpp 18.00

Ingen föranmälan krävs.

Programmet fylls löpande på med innehåll, så stay tuned! Men SCROLLA NER OCH FÅ EN SNEAKPEAK PÅ VAD DU KAN VÄNTA DIG!! 🎉

Festen görs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern samtal & debatt och med stöd av Stockholms stad.

Melody Farshin konferencier

 

Den som kommer leda dig igenom vår episka 10 års fest är ingen mindre än Melody Farshin! Melody är en älskad komiker sedan sin debut 2009. Hon är också författare till ungdomstrilogin Mizeria, Lowkey och 100K. 

Foto: Maryam Barari

Sneakpeak – några fler glimtar från festen

 

Vi kan också redan nu avslöja att Lina Mohageb kommer att leda årets feministiska panel! Lina Mohageb är aktivist och organisatör som verkar för frigörelse från förtryck, och applicerar dessa idéer genom att delta i den antirasistiska rörelsen. Lina är även författare till vår årliga rapport FemTempen som tar tempen på Sveriges feministiska rörelse. 

Mariama Jobe kommer läsa upp exklusiv poesi, skriven för SPECIFIKT för vår 10 ÅRS FEST!! Mariama har skrivit böckerna Sannu, Imane, antologin En Svart Flickas Handbok. 2021 tilldelades Jobe Diakité och Sachs stipendium 2020 för att hon slår sprickor i exkluderande murar och låter ljuset skina på erfarenheter och människor som annars lämnas i skuggorna.

Och vad är egentigen en feministisk fest utan DRAGSHOW? Al Jizz Queera är Stockholms hetaste dragtrio som består av Baba Jaan, Jafar The Superstar och Ortolana Fontana. De är Stockwig dragfestivals regerande vinnare och  den 8 mars levererar Baba Jaan och Jafar The Superstar en riktig importshow med mer twist, turns och drama än antalet gånger J-Lo sagt ”I Ain’t You Mama”.

Foto Lina och Mariama: Christopher Fabes