Poängen med mänskliga rättigheter är att de är universella och gäller alla oavsett vem du är. Ditt värde som människa är aldrig beroende utav vad du gjort, gör eller kommer att göra.

 

Det verkar en del ha missat.

Ulf Kristerssons uttalade i dagarna uppstod dock inte i ett vakuum. De rasistiska utspelen är en del utav en större förflyttning som StreetGäris ALDRIG kommer att acceptera.

Det är i såna här lägen som det är viktigt att förstå hur rasism fungerar. För rassarna spelar det faktiskt ingen roll vad en icke-vit person gör, om den jobbar eller är arbetslös, om den är snäll eller elak. Det är inte så rasismens logik fungerar. Vi citerar Sima Wolgast, Irene Molina och Mattias Gardell från rapporten “Antisvart rasism och diskriminering på arbetsmarknaden” (2018):

Rasism är en teknologi som: 

  • klassificerar människor i olika “sorter” som tillskrivs särskilda nedärvda egenskaper,
  • åstadkommer och upprätthåller en ojämlik fördelning av status, privilegier, resurser, rättigheter och möjligheter till människor på basis av vilken sort de antas tillhöra,
  • placerar människor i enlighet med logiken att var slag bör vara på sin plats, samt
  • naturaliserar den maktordningen som skapats genom principerna för sortering, placering och fördelning och bevakar de gränser och flöden teknologin skapar och privilegierar. 

Så Ulf Kristersson du är, som många andra, ansluten till och en del av diskursen som normaliserar rasmaktordningen. StreetGäris kommer ALDRIG acceptera det. Vi ska motverka och omfördela makten. 

/StreetGäris styrelse