Oavsett om du är helt ny i det här med feminism, eller tillhör de tidiga rörelserna så har vi något för dig! Här kommer fem feministiska boktips

 

Feminism utan gränser av Chandra Hohanty

Till dig som inte vill ha en västerländsk syn på feminism och vill förstå den globala kontexten bättre.

 

Sister outsider av Audre Lorde

Du som kan lite mer om feminism och vill ha fördjupning för att förstå vilka problem som finns då och nu. Audre Lorde lever inte idag men hennes analyser lever vidare, framför allt i de diskussioner som rör feminism. Till exempel: varför är vi så tysta? Eller hur undviker vi att använda förtryckets medel? Hur kan vi skapa solidarisk feminism?

 

Bad feminist av Roxane Gay

För dig som precis tänkt på det här med feminism men är rädd för att gå på 8 mars demonstration, eller du som kan stava ordet intersektionalitet men inte riktigt vet hur du ska förklara det för andra. Den här är boken är till alla som vill veta ”hur blir man en bra feminist?”

 

Feminist theory from margin to center av bell hooks

Undrat hur fan hamnade vi här? Eller vad grejen med intersektionalitet är? bell hooks ger en historisk skildring av intern feministisk kamp. Väldigt USA fokuserad men vad spelar det för roll när allt annat i världen också är det?

 

Feminism av Lena Gemzoë

Du som precis upptäckt StreetGäris och inte vill kalla dig feminist än. Här är boken som ger alla svaren på frågor som vad betyder feminism? Och varför finns det olika inriktningar när alla har samma mål: jämställdhet?!!

 

Cred: tack till Seinab Hilowle för tipsen!