”Hade jag vetat hur mycket jag skulle växa av att vara admin hade jag sökt för längesen”

 

Maram Vikard, Emelie Hemlin, Nomena Aalto, Sanna Bergman och Medina Rushidi administrerar StreetGäris separatistiska nätverk med nästan 10 000 medlemmar. Engagemanget som admin är helt idéellt och de lägger ungefär fem timmar i veckan var på uppdraget.

– Alla samtal, hur människor möts och hittar alltifrån vänner till politiskt engagemang är det bästa med nätverket. Även all glädje och kärlek som finns där. Det är en sån trygghet och kraft i mötet mellan alla tjejer och icke binära som är medlemmar i nätverket, säger Nomena Aalto.

StreetGäris nätverk finns på Facebook, är nationellt och öppet för kvinnor och icke-binära. Våra medlemmar är allt från 13–80 år och kommer från alla samhällsskikt och ursprung. De bor och kommer från orten, innerstan och landsbygden.

Sanna Bergman och Emelie Hemlin berättar att de båda ville bli admins för att ge tillbaka till nätverket.

– När jag sökte till adminuppdraget var det mest för att kunna ge tillbaka till nätverket, som har gett och fortsätter ge så mycket. Hade jag vetat då hur mycket jag skulle växa av att vara en del av admingruppen hade jag sökt för längesen säger Emelie.

Att vara admin innebär att administrera och moderera trådar i nätverket och bidra till att folkbildningsandan stärks. Förutom att även släppa in nya medlemmar och se till att nätverkets syfte och värdegrund följs, så gör admins även ”Veckans frågeställning” som uppmanar medlemmar att diskutera och lära sig mer om aktuella frågor inom feminism och antirasism.

Nu står nätverket inför en utvecklingsfas där många idéer ska förverkligas och det som fungerat bra förvaltas. Maram Vikard menar att nätverket nu kommer att jobba ännu mer på att vara en plats för de som inte finner en plats. 

– Nätverket ska vara en plattform som ger möjlighet till många typer av uttryck och opinionsbildning. Förhoppningsvis kommer nätverket att vara en del av civilsamhällets demokratisering och en kraft att räkna med om ett par år säger Maram Vikard.

 

Är du medlem och vill engagera dig i utvecklingen? Mejla [email protected]