Den populära podcasten TALET som nu går in i sin fjärde säsong testar sina vingar i en helt egen organisation

 

– Det är dags att testa hur stort idén om TALET kan bli. Tänk er TALET 2.0, det kan bara bli större nu! säger Maliha Khan, en av grundarna till podcasten. 

Arbetet med TALET podcasts fjärde säsong är i full gång och i juni spelar årets talare in sina avsnitt. Parallellt pågår ett stort arbete, nämligen uppstarten av en helt ny organisation. Under året kommer TALET podcast att knoppas ur StreetGäris och bli en helt egen organisation.

– Vi ser jättemycket potential i TALET som vi vill satsa 100% på. Även om vi båda lämnar StreetGäris efter fem år i styrelsen kommer de viktiga perspektiven vi haft i podden finnas kvar. Poddsverige har fortfarande en lång väg att gå när det kommer till vilka röster som har makt, säger Mona Nechma, som är den andra grundaren till TALET podcast.

Maliha Khan och Mona Nechma grundade TALET podcast inom StreetGäris 2020 som en reaktion på de återkommande vita maktcentrerade uppställningarna av sommarpratare. Podden har under åren vuxit sig stor och är idag en självklar del av mångas sommrar. På årsmötet i maj lämnar Mona och Maliha StreetGäris styrelse för att starta upp en ny organisation för TALET.

– Det här känns jätteroligt, jag ser fram emot att följa den nya styrelsens arbete, säger Maliha Khan.

I år finansieras TALET podcast av Youth 2030 och har ett särskilt fokus på unga röster. I sommar kommer du som vanligt kunna lyssna till 8 tunga talare med berättelser som du kan känna igen dig i.