TALET PODCAST 2021

Vi släpper ett tal varannan dag mellan den 28 juni – 11 juli. Talen släpps klockan 06.00 och du lyssnar till årets talare där poddar finns!

Du kan också läsa talen i år om du till exempel har en hörselnedsättning. Klicka här om du vill läsa.

Produktionen består av Maliha Khan och Mona Nechma från StreetGäris, Tanvir Mansur från Soundtelling och Christopher Fabes från Red Means Go. TALET 2021 görs med stöd av ABF.

Fotograf: Christopher Fabes

#6 Vår väg till frigörelse av Lina Mohageb

Lina Mohageb är 29 år gammal och bor i Stockholm, där hon pluggar till läkare. Lina studerar tänkare och organisatörer som verkar för frigörelse från förtryck, och applicerar dessa idéer genom att delta i den antirasistiska rörelsen.

Datum släpp: 28 juni

#7 Hemma i mig av Malin Svensson

Malin Svensson är engagerad i frågor om migration och flyktingskap. Hon är också adopterad från Sri Lanka. Idag är hon verksam i Göteborg och arbetar med frågor om jämställdhet och jämlikhet. Det här är hennes berättelse om hur individuella upplevelser och erfarenheter hänger ihop med strukturer i samhället.

Datum släpp: 30 juni

#8 Den enda vägen att gå av Milia Rahman Olsson

Milia Rahman Olsson är bibliotekarie bosatt i Östersund. Hon brinner för sitt yrke och att skapa nyfikenhet för läsning bland stora som små. Det här är hennes berättelse om vägen till att bli bibliotekarie och att karva ut sin egen plats i en vit institution.

Datum släpp: 2 juli

#9 Sorgen och lyckan höll varsin hand av Guled Abdullahi

Guled har en stor passion för att skriva och filosofera över livsfrågor. Några år tillbaka lämnade han Stockholm för att bilda familj i Göteborg och är idag småbarnsförälder. Talet handlar om familjetragedier, föräldraskap och hur hans själsliga läkning tagit form i hans son. 

Datum släpp: 4 juli

#10 Stillsamt glänsande av Nora Khalil

Nora Khalil är 24 år och bor i Stockholm. Hon är utbildad lärare och har precis gått en kurs i kreativt skrivande. Just nu skriver Nora på sin debutroman som kommer ut inom en snar framtid. Hon drömmer om att fortsätta skriva böcker och inspirera människor. Drömmen är att alla barn och unga ska nå sin fulla potential.

Datum släpp: 5 juli

#11 Becoming Black Coffee av Rahma Omar

Rahma Omar är poet, kulturarbetare och exilmalmöit bosatt i Stockholm. Hon är verksam som bibliotekarie och har ett brinnande engagemang för kultur och folkbildning. Det här är hennes version av kollektiva visioner, rädslor och organisering.

Datum släpp: 7 juli

#12 Sveriges sista koloni av Juhán Niila Stålka

Juhán Niila Stålka är 23 år gammal och bor i Jåhkåmåhkke, den del av Sápmi som är ockuperad av den svenska staten. Han är engagerad i civilsamhället sedan tidiga tonåren. Juhán är även jojkare. 

Datum släpp: 9 juli

#13 Mitt arv till dig av Fadumo Osman

Fadumo Osman är 26 år och uppväxt i Ginstvägen Falkenberg. Hon har en magisterexamen inom vården, skriver på fritiden och är med i podden småstadstänk med två av hennes barndomskompisar. Fadumo har många roller i vardagen och fått en ny viktig roll i år som är fylld med kärlek, stolthet och skuld. 

Datum släpp: 11 juli

SAMTALSPARTNERS 2021

Efter varje tal följer ett eftersnack med en engagerad samtalspartner.
Här är årets samtalspartners!

AYSHA JONES
Eftersnackar med Lina Mohageb

MANEL RODRICK
Eftersnackar med Malin Svensson

TAL LEWINSKY
Eftersnackar med Milia Rahman Olsson

ALEXANDRA PASCALIDOU
Eftersnackar med Guled Abdullahi

MELODY FARSHIN
Eftersnackar med Nora Khalil

SEINAB HILOWLE
Eftersnackar med Rahma Omar

ALICE BAH KUHNKE
Eftersnackar med Juhán Niila Stålka

MARIAMA JOBE
Eftersnackar med Fadumo Osman

Är du intresserad av TALET podcast?

StreetGäris ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik.

Inför inspelningen nominerar du dig sig själv eller någon du känner till att bli en av våra talare. Talarna går en förberedande studiecirkel som gör dem delaktiga i produktionen och förbereder dem med bland annat retoriska verktyg.

Är du intresserad av att veta mer eller vara en del av podden? Vi är två personer som jobbar med TALET podcast. Kontaktuppgifter och presskontakt hittar du här nedanför.

TALET 2021 görs med stöd av ABF.

MONA NECHMA

Projektledare & presskontakt

MALIHA KHAN

Projektledare