TALET PODCAST 2022

Vi släpper ett varje dag mellan den 4 juli – 11 juli. Talen släpps klockan 06.00 och du lyssnar till årets talare där poddar finns!

Du kan också läsa talen om du till exempel har en hörselnedsättning. Klicka här om du vill läsa talen

Produktionen består av Maliha Khan och Mona Nechma från StreetGäris, Tanvir Mansur från Soundtelling och Christopher Fabes från Red Means Go. TALET 2022 görs med stöd av ABF.

Fotograf: Christopher Fabes

#14 Jag hittade lugnet i honom av Halima Sadia

Halima är 31 år och är uppvuxen i Gävle. I hennes personliga tal hyllar hon hennes man och svarta män. Hon berättar vilket stöd han har varit i hennes liv och hur de fann kärleken i varandra som 18-åringar.

Datum släpp: 4 juli

#15 Vi som räknar om nätterna av Mahi Akter

Mahi är 35 år från Gottsunda, Uppsala. Hon är en av grundarna till föreningen Pensionsrättvisa. Hennes tal är personligt och lyfter hur hon påverkas av pensionssystemet men också om hur de strukturella orättvisorna ser ut. 

Datum släpp: 5 juli

#16 Till alla mina systrar av Thérèse Kodjo

Therese driver Sveriges enda kvinnliga nätverk för svarta kvinnor, Empower group. Talet är en hyllning till svarta kvinnor som går igenom livets olika faser och tar lyssnaren genom en resa till acceptansens väg.

Datum släpp: 6 juli

#17 Funkismamma av Hatun Un

Hatun kom till Sverige som 10 åring, växte upp Lidköping men bor nu mera i Jönköping. Talet är till alla funkisföräldrar som dagligen kämpar för att göra deras barns röster hörda.

Datum släpp: 7 juli

#18 Aktivisten av Sakariya Hirsi

Sakariya Hirsi är 24 år och pluggar mänskliga rättigheter vid Malmö universitet. Han är uppväxt i Tensta och är medgrundare till Kollektiv Sorg och Mansa Musa Masterclass. På sin fritid sitter han styrelsen för Rädda barnens ungdomsförbund. 

Datum släpp: 8 juli

#19 Smakerna som ärvts av Yasmine Nechma

Yasmine tar med lyssnaren på en dag i Annaba där hon, mamma, mostrar och systrar ska återskapa mormors mahjouba. Det blir en resa genom platser, mat, minnen och känslor.

Datum släpp: 9 juli

#20 Att bli sedd av Mahad Olad

Mahads tal handlar om en resa – att bli sedd och vad det betydde för honom att ha en mentor. Följ med på Mahads resa och om du är råkar gå i samma tankar, var med och skriv kommande kapitel ihop med Mahad.

Datum släpp: 10 juli

#21 Hon lärde mig livet av Jasmin Nasser

Jasmin Nasser är 26 år, sociolog, född och uppväxt i Hagsätra och Bredäng. Hon är grundare till plattformen & podcasten Edu Orten. Talet är tillägnat till minne av hennes farmor som uppfostrat, inspirerat och lärt henne allt om livet och dess utmaningar.

Datum släpp: 11 juli

SAMTALSPARTNERS 2022

Efter varje tal följer ett eftersnack med en engagerad samtalspartner.
Här är årets samtalspartners!

DEQA ABUKAR
Eftersnackar med Halima Sadia

FARIDA AL-ABANI
Eftersnackar med Mahi Akter

SILVIA KAKEMBO
Eftersnackar med Thérèse Kodjo

SHOWAN SHATTAK
Eftersnackar med Hatun Un

Nada Yussuf
Eftersnackar med Sakariya Hirsi

KHADIJA MOHAMUD
Eftersnackar med Yasmine Nechma

ZAYNAB OUAHABI
Eftersnackar med Mahad Olad

VICTORIA ESCOBAR
Eftersnackar med Jasmin Nasser

Är du intresserad av TALET podcast?

StreetGäris ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik. I TALET podcast får du höra unika berättelser om drömmar, sorg och hopp. 

Inför inspelningen nominerar du dig sig själv eller någon du känner till att bli en av våra talare. Talarna går en förberedande studiecirkel som gör dem delaktiga i produktionen och förbereder dem med bland annat retoriska verktyg.

Är du intresserad av att veta mer eller vara en del av podden? Vi är två personer som jobbar med TALET podcast. Kontaktuppgifter och presskontakt hittar du här nedanför.

TALET 2022 görs med stöd av ABF.

MONA NECHMA

Projektledare & presskontakt

MALIHA KHAN

Projektledare