TALET PODCAST 2023

Vi släpper ett varje dag mellan den 10 juli – 17 juli. Talen släpps vid midnatt och du lyssnar till årets talare där poddar finns!

Du kan läsa talen om du är döv eller har en hörselnedsättning. Klicka här om du vill läsa talen

Produktionen består av Maliha Khan, Mona Nechma, Yasmine Nechma från StreetGäris och Christopher Fabes från Red Means Go. Matchningen med samtalspartners har gjorts av Melody Farshin. Podden görs med stöd av Demokratifonden från Youth 2030.

Fotograf: Christopher Fabes

#22 Tre miljoner av Gulhayat Mirzahmet

I sitt tal berättar Gulhayat om uigurernas öde och hur politiken på andra sidan av världen drabbar hennes liv i Sverige. Följ med i hennes resa som handlar om hur hon fann styrka i sin värsta mardröm.

Datum släpp: 10 juli

#23 Påväg att sluta blöda av Yasmin Omar

Yasmins tal handlar om hennes inre resa, sårbarhet och det transcendenta inflytande som ord kan ha på oss. Från en ilsken tonåring till en lycklig och inspirerad individ genom ordets kraft.

Datum släpp: 11 juli

#24 Hemma av Modar Alhamdan

Modars tal handlar om konceptet att vara hemma. Alla människors olika definitioner på det men även hur det känns att vara utan ett hem. 

Datum släpp: 12 juli

#25 Sjöboaraben av Tala Alsaadi

I sitt tal berättar Tala om sin och hennes familjs flykt från Syrien, kontrasten mellan att leva i ett utanförskap och ett mellanförskap samt rasism.

Datum släpp: 13 juli

#26 Mer än vad du ser av Mira Hedin

Miras tal handlar om hur det är att leva som funktionsnedsatt i ett samhälle där det inte är norm. Miras förhoppning är att du får en liten insyn i hur det kan vara att inte tillhöra normen. 

Datum släpp: 14 juli

#27 Ett brev till hooyo av Khulud Omar

Khuluds tal handlar om hennes mammas resa genom livet. Talet djupdyker i hoyoos berättelse som berör och hyllar henne för den starka och otroliga kvinnan hon är. 

Datum släpp: 15 juli

#28 Uteslutningen av Fatema Vanat

Fatemas tal handlar om henne och hennes farfäders resa genom livet. Hennes berättelse berör uteslutningen av den asiatiska minoriteten i Uganda 1972. En historia som många inte känner igen, men som har präglat hela hennes liv.

Datum släpp: 16 juli

#29 Maskrosbarn av Ramatoulie Gabbidon

Ramous tal handlar om att vara ett maskrosbarn. Hur det har påverkat henne som barn och vuxen. Men också hur det är att vara ett svart maskrosbarn.

Datum släpp: 17 juli

SAMTALSPARTNERS 2023

Efter varje tal följer ett eftersnack med en engagerad samtalspartner.
Här är årets samtalspartners!

ANNA WAARA
Eftersnackar med Gulhayat Mirzahmet

YUSUF HUSSEIN
Eftersnackar med Yasmin Omar

ISSA HOMSI
Eftersnackar med Modar Alhamdan

FAYYAD ASSALI
Eftersnackar med Tala Alsaadi

HANNA WALLENSTEEN
Eftersnackar med Mira Hedin

BLEN TADESSE
Eftersnackar med Khulud Omar

PARUL SHARMA
Eftersnackar med Fatema Vanat

MONA SULEIMAN
Eftersnackar med Ramatoulie Gabbidon

Är du intresserad av TALET podcast?

StreetGäris ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik. I TALET podcast får du höra unika berättelser om drömmar, sorg och hopp. 

Inför inspelningen nominerar du dig sig själv eller någon du känner till att bli en av våra talare. Talarna går en förberedande studiecirkel som gör dem delaktiga i produktionen och förbereder dem med bland annat retoriska verktyg.

Är du intresserad av att veta mer eller vara en del av podden? Vi är två personer som jobbar med TALET podcast. Hör av dig till oss genom att mejla [email protected].

TALET 2023 görs med stöd av Demokratifonden från Youth 2030.

MONA NECHMA

MALIHA KHAN

TALET 2023 görs med stöd av Demokratifonden från Youth 2030