Vi närmar oss ett år med Tidöavtalet, ett avtal som inte kan ses som något annat än en attack mot muslimers levnadsvillkor i Sverige

 

Men islamofobin har en lång historia i Sverige och började inte med Tidöavtalet. Under det här seminariet kommer vi att dyka ner i lägesbilden: vad är det som händer? vad får islamofobin för reella konsekvenser för muslimer och hur kan vi på en bred front göra motstånd?

I samtalet medverkar:

Fatima Doubakil, människorättsaktivist som bland annat varit anställd på Amnesty International USA, haft flertalet uppdrag på EU-nivå inom ämnen som antirasism, jämlikhet och som är expert på folkrätten.

Warda Abdalla, förbundsordförande för Rädda Barnens ungdomsförbund, som just nu driver ett gediget arbete inom islamofobi, rasprofilering och barns rätt till trygghet.

Abdirahman Hassan, jobbar som jurist på människorättsorganisationen Civil Rights Defenders. Hans fokusområden är bland annat muslimers rättigheter och kampen mot antimuslimsk rasism och islamofobi.

Program 22 juni

 

17.00 dörrar öppnas, vi bjuder på lättare mat

17.30 samtal, och i slutet frågor från publik

19.30 avslut

Anmäl dig senast den 18 juni! OBS! Begränsat antal platser. När du anmäler dig får du adressen till seminariet. Eftersom vi har begränsat antal platser är vi glada om du säger till ifall du får förhinder så att fler får möjlighet att vara med.

Anmäl dig här: https://forms.gle/2vn7vxsiAxBiBp9d8