Den enda antirasistiska valvakan i Göteborg

Plats: Folkets Hus Hammarkullen,
Hammarkulletorget 62 B, 424 37 Angered
Tid: 18.00-00.00

Vi bjuder på mat från Hoppet som är en grupp kvinnor som lagar professionell arabisk, irakisk, persisk och kurdisk mat. Vi hämtar också mat från Mammorna Hammarkullen som är ett nätverk av mammor som lagar mat för att samla in stöd till utvecklingsprojekt i Somalia.

Pluuus sockervadd, snacks och popcorn. Vad mer behöver du?

Konferencier

Den som kommer finnas där för dig igenom hela valvakan är ingen mindre än Suad Omar Jama – poet och projektledare. Med henne vid din sida kan du känna dig trygg. Oavsett om du behöver gråta, få tröst eller hopp.

Panelsamtal

Tala Harb

Rädda barnens ungdomsförbund

Arfi Yosuf

Nätverket Mammorna i Hammarkullen

Aisha 

Kollektiv sorg

DJ: Bianca

Vad är en valvaka utan musik? Med oss under kvällen har vi DJ Bianca. Allt för att skapa nice vibes i en rutten valrörelse. Förvänta dig en mix av reggaeton, baile funk,  afrobeats, dancehall, SoundCloud-favoriter och allt du kan dansa till!

Kulturakter

 CDC Libertad

En dansgrupp som dansar Caporales, en boliviansk folkdans som kännetecknas av sin intensitet och kraftfulla steg. Dansen och dräkterna bär en historisk koppling till kolonialtiden och idag är dansen utnämnd till ett immateriellt kulturarv.

World Music Culture Club

Med David Bäck (sång, piano, slagverk, dans) Mina Gino (sång, dans), Mai Ruby (sång, oud, dans). World Music Culture Club delar glädje, kärlek och gemenskap genom sång, musik och dans.

Zara Pegah Salahi 

Poet och aktivist född i Shiraz och uppvuxen i Göteborg. Söker inspiration och överlevnad i sina kulturella rötter, hos sina systrar, i orten och dess folk. i hiphopen och litteraturen skapad av diasporan; och i sina råa skildringar av den icke vita kampen.

Valvakan görs i samarbete med Folkets Hus Hammarkullen, Amnesty International och Rösta – ABF