Det sägs att man måste acceptera verkligheten för att kunna förändra den. 

 

StreetGäris har länge mobiliserat motstånd och opinionsbildat mot rasism. Sedan vi bildades för tio år sedan har det funnits en oro kring ökad rasism, ökade klyftor och utsatthet bland svarta och bruna syskon. Detta är inget nytt för oss. 

Därför förvånar det oss inte att ett rasistiskt parti nu är näst största parti i Sverige. Det är inte heller förvånande att majoriteten av våra partier också går i rasismens led.

De som verkar mest förvånade över utvecklingen är våra vita allierade. Det får oss att undra – vad i alla skrik, manifestationer och varningar kom inte fram? 

Det här valresultatet får oss också att konstatera – när människor får alternativet att vara rasistiska utan konsekvenser – så är de det. Och det är det som har hänt. Rasismen har normaliserats och fler röstar på den. Fler VÄLJER den. Det visar även historien oss. 

StreetGäris kommer fortsätta den antirasistiska kampen.

Vi bjuder in alla som känner sig besegrade att organisera sig tillsammans med oss. Tillsammans är vi alltid starkast och organisering betyder hopp om förändring. 

Vi vill även uppmana våra vita allierade att agera. Vi har inte mer tid att förlora. Det är dags att acceptera verkligheten. 

Välkommen på eftervalsträff den 20 september i Stockholm

 

Vi ses för att samla kraft, prata, gråta, vara arga och finnas där för varandra. Ett tryggt rum i en orolig tid. Vi bjuder på lättare mat och det kommer finnas lite pyssel. 

Dag: 20 september

Tid: 18.30

Plats: Södermannagatan 38, 116 40 Stockholm

Anmäl dig här: https://forms.gle/kdnuY5pSKHYKwLFK7