TALET – mikrofonen är din

TALET är en podd där du får lyssna till berättelser om drömmar, sorg, hopp och brinnande engagemang. I varje avsnitt får du höra en berättelse följt av ett eftersnack.

Vi som står bakom TALET är StreetGäris och ABF. Podden produceras av Soundtelling. Du hittar TALET där poddar finns.

Sommaren 2020 släpptes fem tal. Läs mer om förra sommarens talare här!

Nu är det dags att nominera talare till sommaren 2021!

Att vara talare innebär att hålla ett tal på 20 minuter och att vara med i ett eftersnack med en samtalsledare. Vi eftersträvar en bred uppslutning av olika perspektiv och uppmuntrar personer från olika delar av Sverige, med olika erfarenheter att nomineras!

Vem som helst är välkommen att lämna en nominering av sig själv eller någon annan. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Exempel på berättelser eller erfarenheter kan vara ett minne, en dröm, ett engagemang som ligger dig nära hjärtat, en upplevelse eller din passion för ett intresse eller hobby. Bara fantasin sätter gränsen för din verklighetsbaserade berättelse!

Nominera här!

Lyssna till TALET här!

Du hittar podden där poddar finns och på Spotify.

Är du intresserad av TALET?

StreetGäris och ABF ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik – på glesbygd, landsbygd och i förort. Podcasten TALET syftar till att bredda bilden av Sverige, med unika berättelser om drömmar, sorg och hopp. 

Inför TALET nominerar du dig sig själv eller någon du känner till att bli en av våra talare. Talarna går en förberedande studiecirkel som gör dem delaktiga i produktionen och förbereder dem med bland annat retoriska verktyg.

Är du intresserad av att veta mer eller vara en del av podden? Vi är tre personer som jobbar med TALET. Kontaktuppgifter och presskontakt till oss hittar du här nedanför. 

MALIHA KHAN

StreetGäris

Kontakta Maliha här!

MONA NECHMA

StreetGäris

Kontakta Mona här!

ZAYNAB OUAHABI

ABF

Kontakta Zaynab här!