Låt oss ta tillbaka tjejtidningarna!

Nu släpper StreetGäris en engångsutgåva av ett feministiskt magazine – en hyllning till tio år av feministisk kamp!

StreetGäris 10-års magazine är fyllt med skarpa feministiska och antirasistiska analyser och pricksäkra quiz och listor. I magazinet får du inspiration till din feministiska kamp nu när vi behöver den som mest, du får veta hur mycket av en Karen du EGENTLIGEN är och vi tar tillbaka betydelsen av vad ett Jimmie moment faktiskt är – självklart genom ett gult och blått bingo! Du får följa med på en resa genom StreetGäris 10 år och för att göra magazinet relevant i vår samtid hittar du en guide för selfcare, ditt 2023 års feministiska horoskop och mycket, mycket mer.

Redaktörer
Mona Nechma
Seinab Hilowle
Ranjani Srinivasan

På omslaget
Sara Mecconen
Fatuma Yussuf
Nada Yussuf

Fotograf
Daniela Spiroska @danijelska

Formgivning
Linnea Åberg
Josefine Österman

Illustration
Viktoria Mattson

Pris
150 kr ink frakt

Antal sidor
68

Minns ni tjejtidningarna vi växte upp med? Hur vi fick 5 tips för att gå ner i vikt, vi fick veta vilka kändisar som bytt till fula frisyrer och hur du snabbt får bort ett sugmärke på bästa sätt. Vi växte upp med att tjejtidningarna berättade för oss att vi var för tjocka, för bruna, för fula, för otjejiga och hur vi kunde rätta till det för att få snyggaste killen. Oftast med hjälp av smink, kläder och bästa bantningsmetoden.

Men vi är liksom inte emot idén bakom tjejtidningarna. Tips, skvaller och quiz, det är en underbar trio. Vi älskade tjejtidningarna när vi växte upp, men de berättade fel saker för oss. Så låt oss ta tillbaka tjejtidningarna i feminismens anda!

SKRIBENTER: Sveriges skarpaste feminister

I magazinet får du skarpa feministiska och antirasistiska analyser av: Anna Waara, Noor Nassef, Anna Ardin, GALDEM A TALK, Lina Muktar Mohageb, Maimuna Abdullahi, Paulina de los Reyes, Reclaim Pride, America Vera Zavala, Sara Bessa, Signe Krantz, Fatema Vanat, Maliha Khan, Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF)

Utdrag från magazine!

Krönika: Jag ser dig!

Krönika: Jag ser dig!

Maliha Khan skriver en varm och omsorgsfull krönika till alla som känner oro, rädsla eller trötthet av dagens samhällsklimat.

läs mer