Intresserad av skirvande? Ansök till Skrivarskolan!

StreetGäris och ABF presenterar SKRIVARSKOLAN! En skrivarskola för den som har intresse för olika former av skrivande och som tillsammans med andra vill vässa sina kunskaper, inspireras och utvecklas i sitt skrivande.

Skrivarskolans huvudledare är Anneli Jordahl, prisad författare och litteraturkritiker. Anneli Jordahl har under sin författarkarriär ofta tagit avstamp i arbetarklasskildringar och intresserar sig för att vidga klassbegreppet till att också inkludera flera maktperspektiv såsom antirasism och genusperspektiv.

Har du drömmar om att skriva men aldrig vågat ta tag i det? Skrivarskolan ger en introduktion till olika skrivgenrer. Vi lär oss tillsammans mer om vad och hur man kan tänka när man vill skriva. På skrivarskolan får du möjlighet att testa olika skrivarprocesser och samtidigt få stöd, konkreta utvecklingstips och inspiration från cirkelledaren, flera kända författare och övriga deltagare.

En central del i skrivarskolan är kända gästföreläsare som inspirerar och berättar om sitt skrivande, till exempel om utmaningar, utgivning och skrivkramp. Skrivarskolan kommer att utgå ifrån deltagarnas behov och mål vilket innebär att du kommer ha möjlighet att påverka innehållet.

Skrivarskolan kör onsdagar 18.00-20.15 via Zoom varannan vecka vid 5 tillfällen.

Start: Onsdag 17 februari
Slut: 14:e april
Max deltagare: 10 personer

Skrivarskolan är gratis för dig som är medlem i StreetGäris. Är du inte medlem? Bli det här!

Sista anmälningsdag: 5/2-2021, besked om antagning sker en vecka efter sista anmälningsdag.

Om Anneli Jordahl

Anneli Jordahl är författare och litteraturkritiker. Tidigare arbetade hon som kulturjournalist på Dagens Nyheter, Sveriges Television, Sveriges Radio P1 och Expressen kultur.

Sedan tio år tillbaka är hon huvudsakligen romanförfattare. Hon skriver om ensamhet, kärlek och bildningstörst. En tråd i författarskapet är maktförhållanden. Underifrånperspektiv. Hur bland annat klass och genus samverkar i en maktanalys.

Hennes mest spridda bok är Klass – Är du fin nog? Från 2003. För två år sedan kom den i nyutgåva med nyskrivna texter. Senaste boken Orm med två huvuden är en självbiografisk essä om att leva som författare. Om arbetarklassbakgrunden som sätter krokben efter vägen, men som också är en tillgång. Om vardagsrutiner, prestationsångest och jakten på den nödvändiga koncentrationen. Hon försöker svara på frågan om det går att bli en betydande författare ifall det sista en vill är att såra mamma.

För senaste boken tilldelade hon ABF:s litteraturpris, Eva Bonnier-stipendiet och Stina Aronson-priset av Samfundet De Nio.

Foto: Moa Karlberg

Skrivarskolans gästföreläsare

En central del i skrivarskolan är kända gästföreläsare som inspirerar och berättar om sitt skrivande, till exempel om utmaningar, utgivning och skrivkramp.

I år får vi besök av Mariama Jobe, America Vera-Zavala och Johannes Anyuru.

Mariama Jobe är aktuell med boken En Svart Flickas Handbok

Foto: Awa Jobe

America Vera-Zavala är aktuell med boken Svartskalle – En svensk historia

Foto: Elisabeth Ohlson

Johannes Anyuru är aktuell med boken Strömavbrottets barn: texter om konst, våld och fred 2010 – 2018

Foto: Khim Efraimsson

Kontakta oss som jobbar med Skrivarskolan

FATEMA VANAT

Kontakta här!

MONA NECHMA

Kontakta här!