Skrivarskolan

Ocean Blues

Har du drömmar om att skriva men aldrig vågat ta tag i det? Skrivarskolan är till för dig som har intresse för olika former av skrivande och som tillsammans med andra vill vässa sina kunskaper, inspireras och utvecklas i sitt skrivande.

Skrivarskolans huvudledare är Mariama Jobe. Mariama är författare, projektledare och social entreprenör. Hon är nu aktuell med sin tredje bok En svart flickas handbok.

Mycket likt hur havet gett oss förbluffande upplevelser, planerar kursledaren Mariama Jobe, att ta hennes studenter på en förbryllande och vågad resa inom skrivandets värld. Syftet hos skrivskolan är att uppmuntra kvinnor och icke-binära att våga ta upp mer plats i de litterära och kreativa rummen, precis som hur havet sjunger sina visor utan att hålla tillbaka, aldrig ber om ursäkt eller skämmas över dess storlek och diverse ansikten. Detta så att vi kan hjälpa studenterna att finna sin röst och unika plats likt vågor i havet som beger sig mot nya äventyr hela tiden.

Klasserna kommer djupdyka kring relationen skribenter har till sina skrivna verk och deras publik. En bred flod av verktyg, föreläsningar, kursmaterial, utflykter och mera kommer även ges till de studerande för att bredda deras horisont i processen mot att öva på att skriva för en potential internationell publik. Tillsammans kommer vi ge oss ut till havs för att bevittna sammankomsten av alla deltagares berättelser i överflöd under ett rinnande vattenfall. För de som länge drömt om att ta steget mot att förverkliga sina skrivdrömmar och mål, ämnar skrivarskolan Ocean Blues att se till att studenterna mynnar från varsin bäck och å till det stora oändliga havet.

Efter kursen återlämnas studenterna på stranden, genomvåta från vårt äventyr ute till havs och förhoppningsvis mer rundade som skriva agenter. Redo att sjunga sina helt egna Ocean Blues.

Årets Skrivarskolan möjliggörs med stöd från ABF Stockholm.

Mariama Jobe porträtt

Om Mariama Jobe

Mariama Jobe är en författare och storyteller med är stor hunger för olika former av autentiskt skapande.

Detta år håller Mariama Jobe skrivarskolan hos Streetgäris för tredje året i rad och ämnar att återigen ge nya verktyg till skribenter som önskar lämna avtryck i litteraturen. Jobe har skrivit böckerna Sannu, Imane och den hyllade antologin En Svart Flickas Handbok.

2021 tilldelades Jobe Diakité och Sachs stipendium för att hon slår sprickor i exkluderande murar och låter ljuset skina på erfarenheter och människor som annars lämnas i skuggorna.

Jobe har publicerat sina texter i tidskrifter som Mana, Ponton och den nordiska tidskriften Provins.

Mariama Jobe har med sin scenkonst även uppträtt på Raoul Wallenbergs galan, Kungliga Dramaten, Riksteatern och Nobelmuseet.

Foto: Emina Iman (kommer snart)

Sista ansökningsdatum: 19 november 2023

Startdatum: 5 december 2023

Slutdatum: meddelas vid kursstart

Antal träffar: sju

Plats: distans med en fysisk träff

Krav: för att gå Skrivarskolan måste du vara medlem i StreetGäris. Det kan du bli här!

Klasser

Klass ett (5 dec): Flaskpost

Klass två (2 jan):  Ståendes på strand

Klass tre (16 jan): Från att drunkna till att flyta

Klass fyra (30 jan): Vattenfall – en författar och bokworkshop

Klass fem (13 feb): Spara några dikter till dig själv

Klass sex (27 feb): Intention för ett internationellt skrivande och publik, för åh havet är så stort

Klass sju (återkommer med info): Havets hängivenhet

Anmälan är nu stängd. Håll utkik på kursstart till hösten.