TALET PODCAST 2020

TALET podcast sommaren 2020 handlar om drömmar som ska bli sanna, om kampen som måste fortsätta och om sorgen som bärs av många. I första upplagan av TALET får vi lyssna till fem talare.

Lyssna på TALET podcast där poddar finns eller klicka på knappen nedan.

#1 Fjärillseffekten av Warda Abdalla

Warda är 17 år och bor i Stockholm. Hon pluggar på gymnasiet och på fritiden engagerar hon sig i föreningslivet, driver ett demokratiprojekt och brinner för barnrättsfrågor. Förutom sitt engagemang för barn och unga är Warda en bokälskare.

Avsnittet släpps 17 juli

#2 Radikal acceptans av Kristin Nordström

Kristin är 26 år och bor i Trollhättan. Hon är mamma och föräldraledig just nu men pluggar annars socialpsykiatrisk vård. Kristin älskar att sjunga och uppträda och drömmer om att släppa en självbiografi.

Avsnittet släpps 24 juli

#3 Rakbladet av Bibi Dawod

Bibi är 24 år gammal och bor i Borås. Hon jobbar med föreningar och brinner för barn och unga. Hon har ett extra stort engagemang för organisering och lyfta ungas berättelser.

Avsnittet släpps 31 juli

#4 Skärvor av identitet

Hannes är 26 år och bor i Lannavaara, Kiruna. Den studerar skrivande på distans och skriver just nu på en biografi om sina upplevelser kopplat till sin transidentitet. På fritiden sprider Hannes kunskap om att vara trans på glesbygden på instagram.

Avsnittet släpps 7 augusti

#5 Min mikrofon av Fatema Abdulkadir

Fatema är 22 år gammal och bor i Jönköping. Hon är nyexaminerad inom globala studier och är en stjärna på skrivande. Hon har ett stort intresse för världen och mänskliga rättigheter. Fatema drömmer om att bli författare.

Avsnittet släpps 14 augusti

SAMTALSPARTNERS 2020

Efter varje tal följer ett eftersnack med en engagerad samtalsledare.
Här är årets samtalspartners!

TANVIR MANSUR
Eftersnackar med Warda Abdalla

ISATOU SVENUNGSSON
Eftersnackar med Kristin Nordström

LEWEND TASIN
Eftersnackar med Bibi Dawod

CHRISTINE BRÄNNVALL
Eftersnackar med Hannes Olofsson

BAHMAN POURJANAKI
Eftersnackar med Fatema Abdulkadir

Är du intresserad av TALET podcast?

StreetGäris ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik.

Inför inspelningen nominerar du dig sig själv eller någon du känner till att bli en av våra talare. Talarna går en förberedande studiecirkel som gör dem delaktiga i produktionen och förbereder dem med bland annat retoriska verktyg.

Är du intresserad av att veta mer eller vara en del av podden? Vi är två personer som jobbar med TALET podcast. Du kontaktar oss genom att mejla till [email protected]

TALET 2020 görs med stöd från ABF. 

MONA NECHMA

MALIHA KHAN