TALET PODCAST 2020

TALET podcast sommaren 2020 handlar om drömmar som ska bli sanna, om kampen som måste fortsätta och om sorgen som bärs av många. I första upplagan av TALET får vi lyssna till fem talare.

Lyssna till TALET podcast där poddar finns eller klicka här och lyssna direkt!

#1: Fjärilseffekten av Warda Abdalla från Stockholm

Warda är 17 år och bor i Stockholm. Hon pluggar på gymnasiet och på fritiden engagerar hon sig i föreningslivet, driver ett demokratiprojekt och brinner för  barnrättsfrågor. Förutom sitt engagemang för barn och unga, är Warda en bokälskare. Hon skriver också recensioner och poesi. Warda drömmer om att arbeta med psykisk hälsa hos barn och unga. Hon drömmer också om att bli skribent och statsminister.

Avsnittet släpps 17 juli. 

#2: Radikal acceptans av Kristin Nordström från Trollhättan

Kristin är 26 år och bor i Trollhättan. Hon är mamma och föräldraledig just nu men pluggar annars socialpsykiatrisk vård.

Kristin älskar att sjunga och uppträda och drömmer om att släppa en självbiografi. Hon drömmer om att berätta om sin historia för fler människor.

Avsnittet släpps 24 juli. 

#3: Rakbladet av Bibi Dawod från Borås

Bibi är 24 år gammal och bor i Borås. Hon jobbar med föreningar och brinner för barn och unga. Hon har ett extra stort engagemang för organisering och lyfta ungas berättelser.

Bibi drömmer om att med hjälp av kulturen och folkbildningen som verktyg ge förutsättningar till andra unga att må bra och lyckas i sina liv. Hon drömmer också om att bli artist.

Avsnittet släpps 31 juli.

#4: Skärvor av identitet av Hannes Olofsson från Lannavaara

Hannes är 26 år och bor i Lannavaara, Kiruna. Den studerar skrivande på distans och skriver just nu på en biografi om sina upplevelser kopplat till sin transidentitet. På fritiden är Hannes ute i naturen med sin hund och familj och sprider kunskap om att vara trans på glesbygden på instagram.

Hannes har en dröm om att arbeta som utbildare, föreläsare och skribent kring transfrågor.

Avsnittet släpps 7 augusti. 

#5: Min mikrofon av Fatema Abdulkadir från Jönköping

Fatema är 22 år gammal och bor i Jönköping. Hon är nyexaminerad inom globala studier och är en stjärna på skrivande. Hon har ett stort intresse för världen och mänskliga rättigheter.

Fatema drömmer om att bli författare och vill arbeta med människor och internationellt förändringsarbete.

Avsnittet släpps den 14 augusti. 

SAMTALSLEDARE TALET PODCAST 2020

Efter varje tal följer ett eftersnack med en engagerad samtalsledare. Här är årets samtalsledare!

TANVIR MANSUR

Samtalsledare för eftersnack med Warda Abdalla

ISATOU SVENUNGSSON

Samtalsledare för eftersnack med Kristin Nordström

LEWEND TASIN

Samtalsledare för eftersnack med Bibi Dawod

CHRISTINE BRÄNNVALL

Samtalsledare för eftersnack med Hannes Olofsson

BAHMAN POURJANAKI

Samtalsledare för eftersnack med Fatema Abdulkadir

Är du intresserad av TALET podcast?

StreetGäris ger mikrofonen till personer som vanligtvis inte kommer till tals inför en bredare publik – på glesbygd, landsbygd och i förort. TALET podcast syftar till att bredda bilden av Sverige, med unika berättelser om drömmar, sorg och hopp. 

Inför inspelningen nominerar du dig sig själv eller någon du känner till att bli en av våra talare. Talarna går en förberedande studiecirkel som gör dem delaktiga i produktionen och förbereder dem med bland annat retoriska verktyg.

Är du intresserad av att veta mer eller vara en del av podden? Vi är två personer som jobbar med TALET podcast. Kontaktuppgifter och presskontakt till oss hittar du här nedanför.

TALET görs med stöd av ABF.

MONA NECHMA

Projektledare & presskontakt

Kontakta Mona här!

MALIHA KHAN

Projektledare

Kontakta Maliha här!