StreetGäris

10 års fest

Den 8 mars fyller StreetGäris 10 år och bjuder in DIG till en fet fest med tunga gäster!

Förutom ett fullspäckat program med tunga paneler, DJ, dragshow och tal så kommer vi också utse Årets kraft OCH du kommer få en preview av FemTempen – StreetGäris årliga rapport där vi tar tempen på den feministiska debatten i Sverige. Vi bjuder på snacks och läsk och vi släpper även vår första alldeles egna feministiska magazine. 

Guldkanten på festen är våra GOODIEBAGS! De första 100 st på plats får ett feministiskt överlevnadskit, för det kommer vi definitivt behöva de kommande åren. Den här festen vill du inte missa. 10 år av feministiskt arbete vill vi fira tillsammans med dig!

Festen görs i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern samtal & debatt och med stöd av Stockholms stad.

Festen är alkoholfri.

Plats: Kulturhuset Sergels torg, lokal Studion. Ingång mittemot fontänen.

Tid: Insläpp 18.30 (programmet börjar 19.30)

Festen har gratis inträde, men du måste registrera din biljett här!

Konferencier

Den som kommer leda dig igenom vår episka 10 års fest är ingen mindre än Melody Farshin! Melody är en älskad komiker sedan sin debut 2009. Hon är också författare till ungdomstrilogin Mizeria, Lowkey och 100K.

Foto: Maryam Barari

Poesi med Mariama Jobe

Mariama Jobe kommer läsa upp exklusiv poesi, skriven SPECIFIKT för vår 10 ÅRS FEST!! Mariama har skrivit böckerna Sannu, Imane, antologin En Svart Flickas Handbok. 2021 tilldelades Jobe Diakité och Sachs stipendium 2020 för att hon slår sprickor i exkluderande murar och låter ljuset skina på erfarenheter och människor som annars lämnas i skuggorna.

Imenella

2018 slår hon ner i Sveriges musikvärld med den stenhårda ”Moves”. Innan dess hade hon redan en karriär som professionell dansare, framförallt inom dancehall, och har turnerat världen över samt koreograferat andra svenska stjärnor. Hon är Grammis vinnare, Årets Nykomling 2019. Hennes egna shower är minnesvärda och visar vilken unik talang hon är.

Foto: Paul Edwards

Panelsamtal

Årets feministiska panel består av Kawtar Chibli och Banar Sabet. Panelen leds av Lina Mohageb, författare till årets rapport FemTempen. Vilka frågor får ta plats i den feministiska debatten, och vilka exkluderas? Det är temat för årets feministiska panel! Du får också en exklusiv inblick i årets resultat av FemTempen.

Lina Mohageb

Kawtar Chibli

Banar Sabet

Livepodd med GALDEM A TALK

För fem år sen gjorde de sin första livepodd på StreetGäris 5 års firande. Nu är de tillbaka på vårat 10 års jubileet med hemliga gäster och som alltid – tungt snack om syskonskap, representation och feminism. 

Miss DJ (sugarcane)

I över 20 år har hon levererat som DJ, både inom kollektivet Sugarcane och som MISS DJ. Den 8 mars lovas det good vibes music med afrobeats, hiphop, soul & rnb, dancehall, soca and remixes, både classics, bangers mixade med det senaste! 

INFORMATION

Plats: Kulturhuset Sergels torg, lokal Studion. Ingång mittemot fontänen.

Tid: Insläpp 18.30 (programmet börjar 19.30)

Festen har gratis inträde, men du måste registrera din biljett här!